Acest lucru va ajuta la continuarea producerii de lapte suficient pentru a satisface cererea

Ceea ce este normal pentru tine se poate schimba de-a lungul vieții tale.

Preocupări legate de sfarcurile dure

Dacă observați că sfarcurile sunt dure mai des sau pentru perioade mai lungi de timp, este posibil să fie necesar să vă consultați medicul primar pentru a verifica probleme precum cancerul.

Cancerul se poate dezvolta chiar sub mamelon sau areola, iar singurul semn este o schimbare a aspectului mamelonului sau areolei. Acest lucru se poate întâmpla și bărbaților. Uneori, cancerul se poate prezenta și sub formă de gropițe, încrețire sau mâncărime, mai ales dacă persistă după un ciclu menstrual. Dacă aveți îndoieli, vă rugăm să menționați modificările furnizorului dumneavoastră de asistență medicală.

Ce cauzează sfarcurile tale dor

Persoanele active pot avea sfarcurile dureroase din cauza frecării de la îmbrăcăminte. Deși bărbații sunt mai predispuși să experimenteze dureri la mamelon de la frecarea îmbrăcămintei de sfarcurile lor, aceasta se poate întâmpla și femeilor.

Femeile care merg fără sutien sau poartă camisole largi pot avea, de asemenea, dureri la sfarcurile din cauza frecării. Dar un sutien bine potrivit, în special un sutien sport, poate preveni frecarea.

Mamele care alăptează pot avea sfarcurile dureroase din cauza alăptării. Dacă bebelușul nu se prinde corect, poate exista o traumă la mamelon, care se poate transforma în mameloane crăpate și poate duce la infecție, cunoscută sub numele de mastită.

La începutul alăptării, sfarcurile pot fi dureroase din cauza plinătății sânilor. Odată ce bebelușul tău a început să se hrănească, ingurgitarea este ameliorată prin eliberarea laptelui, iar durerea mameloanelor se ameliorează. Doar că uneori este greu să treci de partea inițială dureroasă.

Schimbările în detergentul de rufe, săpunul și alte produse personale pe care le aplicați pe piele ar putea provoca o reacție alergică și vă pot face sfarcurile sensibile și dureroase.

Hormonii pot provoca dureri de mameloane în timpul ciclului menstrual și în timpul sarcinii.

Sfarcurile dure pot afecta atât bărbații, cât și femeile și există multe circumstanțe comune care provoacă sfarcurile dure. Modul în care sfarcurile tale răspund la stimulare este unic pentru tine. Dar dacă observați o schimbare care vă preocupă, este posibil să doriți să consultați furnizorul dumneavoastră de îngrijire primară.

Sfarcurile dureroase au multe cauze comune care nu sunt de îngrijorare, dar dacă nu puteți găsi o cauză și durerea persistă, ar putea fi necesară o vizită la furnizorul de asistență medicală primară.

Riscuri asociate cu sfarcurile durere

Sfarcurile care sunt crude sau care sangereaza sunt expuse riscului de infectie. Poate fi necesar să vă consultați medicul primar dacă aveți semne de mameloane infectate.

Sfaturi pentru a reduce durerea mameloanelor

Dacă doriți să reduceți durerea mameloanelor, unele dintre aceste sfaturi vă pot ajuta:

Recomandare Dacă observați noi modificări persistente, durere, scurgere, roșeață sau febră, vă rugăm să consultați furnizorul de asistență medicală.

Există mai multe motive pentru care sfarcurile pot fi dure sau dureroase. Cele mai multe sunt benigne, dar în unele cazuri poate fi o infecție sau cancer îngrijorătoare.

Ați auzit că „sânul este cel mai bun” atunci când vă hrăniți copilul și faceți tot posibilul să-l alăptați. Cu toate acestea, este posibil să aveți îngrijorări cu privire la posibilitatea de a produce suficient lapte pentru copilul dumneavoastră. Care sunt opțiunile tale dacă crezi că copilul tău nu primește suficient lapte prin alăptare? Ar trebui să adăugați formula, să opriți alăptarea sau să luați ceva care să vă ajute să produceți mai mult lapte? Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre modalitățile de a crește cantitatea de lapte matern.

Recomandări cheie:

Medicii recomandă ca bebelușul să fie alăptat exclusiv la sân în primele șase luni. Cu toate acestea, pentru a-ți hrăni copilul numai cu lapte matern în primele șase luni, trebuie să produci cantități tot mai mari de lapte matern pe măsură ce copilul crește. Alăptarea frecventă este cea mai bună modalitate de a produce cantități mai mari de lapte matern. Sau, dacă este necesar, puteți pompa pentru a vă menține cantitatea de lapte matern.

Alăptarea este o situație de cerere și ofertă. Dacă cererea scade, la fel și oferta. De exemplu, dacă sunteți îngrijorat că nu produceți suficient lapte pentru copilul dvs. și așadar începeți să adăugați lapte praf, veți începe să produceți mai puțin lapte.

Copilul meu primește suficient lapte matern?

Există mai multe moduri de a determina dacă bebelușul tău primește sau nu suficient lapte matern. De exemplu, puteți cântări copilul înainte și după alăptare. Modificarea greutății indică cantitatea de lapte matern consumată de bebeluș. Cu toate acestea, acest lucru nu este recomandat din mai multe motive. În primul rând, nu vă concentrați prea mult pe producția de lapte – nu vă stresați în mod inutil asupra volumului de lapte pe care copilul dumneavoastră îl primește. Acest tip de stres în timpul alăptării vă poate face să eliberați mai puțin lapte și, în plus, copilul dumneavoastră poate simți această tensiune, ceea ce îl poate împiedica să se hrănească bine.

De asemenea, cantitatea de lapte de care are nevoie bebelușul tău va fluctua, ceea ce poate introduce mai multă tensiune în alăptare. Amintiți-vă, va trebui să produceți cantități mai mari de lapte pe măsură ce copilul crește. Pentru a produce mai mult lapte, alăptați copilul mai des până când rezervele dvs. satisfac nevoile copilului dumneavoastră. Este obișnuit ca bebelușii să aibă nevoie de mai mult lapte matern în timp ce trec printr-o perioadă de creștere.

Pușele de creștere o fac adesea pe mama să se îngrijoreze că nu produce suficient lapte – și, în realitate, nu este. Acesta este motivul pentru care bebelușul tău dorește să se hrănească mai des, astfel încât cantitatea de lapte crește pentru a satisface nevoile bebelușului tău.

Cu toate acestea, o modalitate de a recunoaște dacă bebelușul tău primește suficient lapte matern este dacă copilul tău depășește hainele. În plus, dacă bebelușul tău are scutece umede frecvent și mai multe mișcări intestinale în fiecare zi sau dacă sânii tăi se înmoaie în timpul alăptării și copilul tău pare mulțumit la sfârșitul alăptării, copilul tău primește lapte adecvat în timpul alăptării.

Multe mame care alăptează au îngrijorări cu privire la producerea de lapte matern adecvat pentru a-și hrăni bebelușii. Deși cercetările arată că există situații în care mamele nu pot produce suficient lapte pentru bebelușii lor, cifrele sunt mult mai mici decât cred majoritatea mamelor care alăptează îngrijorate. De exemplu, mamele care nu pot produce o cantitate adecvată de lapte au adesea probleme hormonale sau afecțiuni subiacente, cum ar fi diabetul sau problemele tiroidiene. Mai mult, operațiile anterioare la sân pot afecta modul în care sânul produce și transportă laptele matern la mamelon.

Modalități de creștere a aportului de lapte matern

Multe mame din întreaga lume folosesc alimente, ierburi și medicamente pentru a-și îmbunătăți cantitatea de lapte matern. Aceștia se numesc galactagogi. Cu toate acestea, o mare parte din cercetare este neconcludentă în ceea ce privește eficacitatea galactagogilor.

Mamele care alăptează din China, India și Iran folosesc în mod tradițional alimentele pentru a-și spori sau susține aprovizionarea cu lapte. Culturile lor cred că anumite alimente sunt importante de inclus în dieta mamelor care alăptează pentru a crește nivelurile de producție. Cu toate acestea, deoarece aceste alimente fac parte din dieta lor tradițională, deci sunt consumate în mod regulat, nu există nicio modalitate de a determina eficacitatea acestor alimente asupra producției de lapte matern.

Ciulinul de lapte, feniculul, schinduful și anasonul sunt câteva ierburi despre care se crede că măresc cantitatea de lapte. Aceste plante și suplimente care le conțin în combinație sunt în general considerate sigure. Cu toate acestea, nu trebuie respectate cantități standardizate sau practici de fabricație în formularea acestor plante medicinale.

Două medicamente utilizate pentru a crește producția de lapte matern sunt domperidona și metoclopramida. Cercetătorii au stabilit că aceste medicamente ar putea îmbunătăți cantitatea de lapte matern. Cu toate acestea, în SUA, Food and Drug Administration (FDA) nu a aprobat domperidona ca galactagog din cauza preocupărilor legate de problemele de ritm cardiac. De asemenea, FDA avertizează împotriva utilizării metoclopramidei ca galactagog din cauza posibilității unor efecte asupra sistemului nervos.

Când să căutați ajutor profesional

Dacă aveți îngrijorări cu privire la producerea suficient de lapte pentru a satisface nevoile bebelușului dvs. în creștere, îl puteți aduce în discuție la vizita obișnuită a copilului. Bebelușul tău va fi cântărit la aceste vizite, astfel încât să știi cum crește copilul tău.

Dacă sunteți foarte îngrijorat de aprovizionarea cu lapte, faceți o programare separată pentru a discuta cu medicul dumneavoastră. Această vizită ar trebui să vă liniștească mintea. Dacă aveți o cantitate scăzută de lapte, medicul vă poate oferi opțiuni pentru cea mai bună soluție.

În plus, dacă bebelușul tău are probleme în a se prinde de mamelonul tău, un consultant în alăptare poate oferi ajutor, astfel încât copilul să-ți golească sânii. Acest lucru va ajuta la continuarea producerii de lapte suficient pentru a satisface cererea.

Dificultățile sau preocupările cu privire la nivelurile producției de lapte matern sunt adesea doar în stadiile incipiente ale alăptării. Odată ce rutinele de alăptare sunt stabilite și sânii sunt goliți frecvent, preocupările dvs. cu privire la producția de lapte ar trebui să dispară. O creștere a numărului de ori când bebelușul tău dorește să alăpteze indică un impuls de creștere care va crește cantitatea de lapte pe care o produci pentru copilul tău în creștere.

Multe femei sunt îngrijorate când observă modificări la nivelul sânilor lor, cum ar fi gropițe, încrețire sau vergeturi. Există afecțiuni benigne care cauzează aceste afecțiuni, dar pot indica și ceva mai grav. Este important ca femeile cu aceste simptome să își viziteze medicul pentru o evaluare mai amănunțită.

Recomandări cheie: