1. Može pomoći dijabetesu i sindromu policističnog jajnika

Marjoram esencijalno ulje danas ponovno dobiva na popularnosti jer može pomoći u korijenu mnogih zdravstvenih problema. Marjoram upotrebe su ogromne i uključuju smanjenje boli, upale, poboljšanje pamćenja, krvni tlak i još mnogo toga.

Zašto koristiti Marjoram ulje preko svježeg? Eterično ulje je vrlo koncentrirani oblik biljke koji se može lako koristiti na tako mnogo načina. Rođak origana, ova moćna biljka miriše slatko, složeno i prigušenije od njegovog relativnog.

Sadržaj

Marjoram Propertiestradicionalni marjoram koristi semedicinalne uporabe Marjoram1. Može pomoći dijabetesu i sindromu policističnog jajnika2. Smanjuje krvni tlak3. Smanjuje bol i poboljšava raspoloženje4. Može pomoći u probavi5. Može pomoći u liječenju raka6. Može pomoći u memoriji7. Smanjuje upalu i povećava antioksidante8. Marjoram je antimikrobno9. Smanjuje uši za glavu i drugu pestshow da koristi Marjoram Essential Oilffuseskin UseCookingoral Useto Odvrati štetnika Velika upotreba: Marjoram receptičkicemorfin Blendrelaxing Saltsesy Salata salata za salatu ili MiruitsnstructionSNUTRUCTIONSKATSKAM U HARJORAMIRANOM MARJORAM Marjoram do origana. Iako Marjoram može izgledati kao origano i ima slična svojstva, nemojte pretpostaviti da ima isti učinak na vaše senzibilitete. Marjoram je slatka, zemljana, svijetla i blago cvjetna u mirisu. I ja volim origano, gluconol nuspojave više informacija ali iz različitih razloga. Oregano ima mnogo oštar miris.

origanum majona je botaničko ime Marjorama, a naziva se i slatkim Marjoramom. To je nježna trajnica koja ne podnosi mraz.

Marjoram bio je poznat drevnim Grcima i Rimljanima kao simbol sreće. Marjoram se također naziva Joy of the Mountains. Experiencing it first-hand, I know why.

Marjoram contains a complex mix of beneficial compounds, including:

α and β-pinenecamphenesabineneα- and β- phellandreneρ-cymenelimoneneγ-terpineneterpinoleneα-terpinenethymolgeraniolcarvacrol

Eterično ulje Marjoram i Marjoram imaju antioksidacijske, analgetičke, protuupalne i antimikrobne učinke. Također ima korisne učinke na hormone, jetru, srce i želudac. Ulje Marjoram također može imati efekte antikolinesteraze, antiholinesteraze i anti-trombocit.

Tradicionalni Marjoram koristi

Koristi za marjoram uključuju aromatične juhe, povrće, salate, ocat, meso. U Francuskoj su sjemenke korištene za izradu bombona. Marjoram je također u stanju smanjiti oštećenja u boji kada konzerviranje povrća poput rajčice.

esencijalno ulje Marjoram s vremenom je čak bilo i za parfeme, sapun i izradu piva. Esencijalno ulje Marjoram koristi se kao medicina tradicionalno u zemljama, uključujući Englesku, Egipat, Maroko, Iran i još mnogo toga. Marjoram koristi uključuje:

Smanjenje nadutosti i smetnje smetnjediuretičke efekteSeDativeColdsbronhijalni kašaljski simptomachootHotHotHothesoot zajednički pangastrointestinalni trakt -infekcija u vezi s tim da se iznose na malim postocima. Zahvaljujemo na podršci.

Ljekovita upotreba Marjorama

1. Može pomoći dijabetesu i sindromu policističnog jajnika

Dijabetes je sve veći zdravstveni problem modernog načina života. Biljke poput Marjorama pokazuju se vrlo korisnim za pomoć kod ove skupe bolesti!

Rezistencija na inzulin je korijenski uzrok mnogih problema s dijabetesom i s sindromom policističnih jajnika (PCOS). Marjoram čaj koji se konzumira dva puta dnevno uspio je poboljšati osjetljivost na inzulin i smanjiti razinu nadbubrežne androgene kod žena s PCOS -om. Upotreba esencijalnog ulja esencijalnog ulja Marjoram bila je u mogućnosti pomoći proteinu koji je uključen u proizvodnju inzulina nazvanog dipeptidil peptidaza IV u stanici studija. Nove klase skupih lijekova također imaju ovu akciju koja pomaže liječenju dijabetesa.

Možda ste čuli za ove lijekove; Vrlo su skupe. Uključuju:

Januvia (Sitagliptin) Galvus (vildagliptin) Onglyza (saxagliptin) Tradjenta (Linagliptin)

Dok upotreba esencijalnog ulja Marjoram izgleda obećavajuće za dijabetes, u ovom trenutku nije proučavana u kombinaciji s lijekovima u kombinaciji s lijekovima .

2. Smanjuje krvni tlak

Udisanje esencijalnih ulja, uključujući Marjoram, uspio je pomoći smanjiti krvni tlak kod osoba s hipertenzijom i pre-hipertenzijom.

Marjoram je u stanju sniziti aktivnost simpatičkog živčanog sustava i Stimulirajte parasimpatički živčani sustav, što rezultira vazodilatacijom, što zauzvrat može smanjiti srčani naprezanje i smanjiti krvni tlak.

Kronični stres povećava let ili borbenu reakciju i razinu kortizola. Marjoram ulje može smanjiti vaš odgovor na stres i povećati vaš odgovor opuštanja (parasimpatički živčani sustav).

stvoren s GIMP

3. Smanjuje bol i poboljšava raspoloženje

U kolektivnom istraživanju o više od 10 000 prihvata u bolnici, uporaba esencijalnog ulja Marjoram smanjila je bol većinu bilo kojih esencijalnih ulja i također značajno smanjila anksioznost.

mješavina od strane mješavine od Eterična ulja, uključujući Marjoram, uspjela su smanjiti menstrualnu bol i smanjiti potrebu za lijekovima protiv bolova.

U okruženju staračkog doma, uporabom spoja esencijalnih ulja, uključujući Marjoram, dramatično smanjenu bol i simptome depresije u Osobe s artritisom.

Upotreba esencijalnog ulja Marjoram također se može proširiti i na menstrualnu bol jer ima analgetske učinke i smanjuje hormonski prekursor nazvan DHEA-S. Kao što je gore spomenuto, pomaže poboljšati hormonalno poremećaj nazvan PCOS.

4. Može pomoći probavi

Mnogo kulinarskog bilja ima probavne prednosti. Koristili su se tisućama godina kako bi pomogli u probavi i pružili probavnu udobnost, a Marjoram je na vrhu liste zbog svoje probavne uporabe. Marjoram pomaže povećati želučane sekrecije, koje mogu promicati zdravu probavu.

Iako istraživanje ostaje preliminarno, obećavajuća upotreba Marjorama za zdravlje želuca. U studiji na životinjama, nafta Marjoram pomogla je sigurno izliječiti čir na želucu.

5. Može pomoći u liječenju raka

Sva istraživanja pomoću Marjorama u istraživanju raka trebala bi se u ovom trenutku smatrati preliminarnim. Izgleda obećavajuće kao dodatak za pomoć tijelu. Na primjer, Marjoram je smanjio širenje karcinoma jetre u staničnoj kulturi.

Upotreba esencijalnog ulja Marjoram također je smanjila širenje leukemije i uzrokovala staničnu smrt stanica leukemije u kulturi.

Glavna komponenta Marjorama naziva se terpenin-4-ol. To je slično ulju čajevca (osim čajevca nije jestivo!)

terpinen-4-ol inducira značajnu inhibiciju rasta:

Colorektalnog karcinoma karcinoma raka raka raka raka u životinjskim modelima

Nadalje, Marjoram je radio protiv stanica raka koje su bile otporne na standardno liječenje u kolorektalnom karcinomu. Impresivno, terpenin-4-OL rezultirao je smanjenjem rasta 80-90% u staničnoj kulturi [12].

6. Može pomoći kod memorije

Upotreba esencijalnog ulja Marjoram može pomoći u memoriji jer ima aktivnost antiholinesteraze. Možda ste upoznati s ovom radnjom jer je klasa lijekova koristi kako bi pomogla liječiti Alzheimerovu bolest.

s visokim satima antioksidansa, Marjoram također može zaštititi mozak i smanjiti upalu.

7. Smanjuje upalu i povećava antioksidante

Marjoram također ima snažnu antioksidacijsku aktivnost.

Upotreba esencijalnog ulja Marjoram također je protuupalno u staničnoj kulturi protiv lipid-reaktivnih spojeva (lipopolisaharidi).

8. Marjoram je antimikrobni

u staničnoj kulturi, terpenin-4-ol, prisutan u Marjoramu, smanjen rast kandide iz vaginalnih zaraznih mikroba.

u usporedbi sa sintetskim antibioticima, esencijalno ulje Marjoram bila je više Učinkovito protiv E. coli, L. inocua i S. enteidis u staničnoj kulturi. Ta je aktivnost nastala zbog visokog sadržaja antioksidansa.

Marjoram pomogao je ubiti virus herpes simpleksa i ima antifungalna svojstva, kao i u kulturi.

9. Smanjuje uši za glavu i ostale štetočine

Doista je vrijeme da se odbaci kemijski tretmani za uši. Ne samo da su štetni, već stvarno ne rade.

Što je s Marjoramom? Esencijalno ulje Marjoram uspjelo je čak i ubiti uši otporne na lijekove brzinom od 100% pri najvećoj koncentraciji.

Ne volite kućne fluese? Marjoram esencijalno ulje koristi ih prirodno odbija i ubija.

kako koristiti esencijalno ulje Marjoram

Difunse

Difunse Marjoram za prekrasan, zemljani i složen miris. < /P>

Korištenje kože

Sigurno je i topično nanositi, ali kao i sa bilo čim, može se dogoditi osjetljivost. Poželjno je s kokosovim uljem ili drugim neutralnim uljem. Osobno volim dodavati u svoju vodu u kupaonici Za drugo svijet. Kap ili dva dodati će prekrasan okus.Dodredite ga u konzerviranje kako biste sačuvali hranu.

Oralna upotreba

Možete je uzimati iznutra sve dok je certificirana čista terapeutska ocjena. Moćno je, pa je 1-2 kapi dosta za zdravlje. p> Dodajte čašu vode i pića. Zamažite je u ustima za učinak čišćenja. Avoidni kontakt s očima, unutarnjim ušima i osjetljivim područjima. Odvratiti štetočine

Razrijediti u boci s raspršivanjem i raspršiti na prozorima, područja na kojima se želite odbiti ili ubiti insekte.

Ostale sjajne uporabe:

Nanesite na The stražnji dio vrata kako bi umanjio osjećaje stresa. Pripazi se bijesnim djetetovim nogama prije drijema.Poplace Marjoram esencijalno ulje u vašem sljedećem receptu koji zahtijeva sušeni Marjoram. Apply na mišiće prije i nakon vježbanja.

MARJORAM RECEPES p.

Morphine Blend

Nazivam ovu mješavinu morfija, jer je vrlo učinkovit topički ublažavanje boli.

10 kapi cptg marjoram esencijalno ulje11 padne cptg Frankincense esencijalno ulje 10 esencijalno ulje copaiba10 ML valjkasta boca9 ml frakcionirano kokosovo ulje

Dodajte esencijalna ulja u bočicu valjka, a zatim ostatak puta napunite frakcioniranim kokosovim uljem. Uključite loptu s valjkom, a zatim se nanesite na zabrinutost.

Opuštajuće soli za kupanje

1 šalica Epsom soli5 kapi cptg marjoram esencijalno ulje3 Drops cptg lavanda esencijalno ulje 1/4 šalice kokosovog ulja

Kombinirajte 3 sastojka u zdjeli, a zatim dodajte u toplu vodu za kupanje. Namočite 30 minuta ili više kako biste ublažili bolove, bolove i da biste imali mirnu noć spavanja. Lavanda je također izvrsna za bolove i bolove. Kokosovo ulje pomaže smanjiti osjetljivost na kožu na ulja što može biti zabrinjavajuća prilikom dodavanja esencijalnih ulja u vruću vodu.

Recept za ispis

5 iz 1 glasova

Jednostavna salata od slane biljke Preljev

Ovaj preljev može se dodati bilo kojoj salati, toplim jelima od krumpira, kao preljev za jela za mesna. Sadrži moćne antioksidante, tako da također može povećati vaše zdravlje! Vrijeme pripreme5 minstotalno vrijeme5 minServices: 4calories: 252kcalauthor: Zdravi rd

sastojci

2 tbsp parmezan sir od sira1 PARSLEY PARSLEY FLAKS1 DIED DIED 1 TSPG ESSPIL MOŽETE Basil1 Drop CPTG Marjoram Eterično ulje1/4 TSP PAPRIKA1/4 šalica zelenog luka, Chopped1 Clove Creve, mljeveni/4 žličice soli1/2 šalice ekstra virgin maslinovo ulje1/4 šalice jabučnog jabučnog octa 2 tbsp tbsp voda

Upute

Kombin Svi sastojci u posudi za preljev ili zdjelu. Nadvijte salate, krumpir, meso, mahunarke i još mnogo toga uz ovaj kiseli preljev i uživajte.

NUTRITION

Posluživanje: 1G | Kalorije: 252KCAL | Masnoća: 27G | Zasićena masnoća: 4G | Kolesterol: 1mg | Natrij: 187mg | Kalij: 10mg | Vitamin A: 90iu | Kalcij: 30mg | Željezo: 0,1 mg

Kako dobiti kvalitetno Marjoram esencijalno ulje

Da biste dobili najkvalitetnije esencijalno ulje Marjoram, kontaktirajte me. Samo su određene marke sigurne i prikladne za unutarnju upotrebu.

Neke tvrtke koriste štetni heksan, aceton, di-metilen-klorid i druge koriste se u procesu izrade ulja.

Doterra Marjoram marka esencijalnog ulja je destilirana na paru, tako da je čista. Također ima preko 14 rigoroznih testova na svakoj seriji za kvalitetu i sigurnost.

Kupite esencijalno ulje Marjoram

Rastuće biljke Marjoram

osim ako ne živite u blagim klimom , ova biljka neće uspjeti kroz zimski mraz.

za uzgoj marjorama u zatvorenom prostoru,

Trebate:

Sunčana lokacija, južni prozor prozora prozor koji je bio vlažan, dobro isušen SOULPH od 6,9

Ako je sadnja iz sjemena, sijao otkriveno i klijano na oko 65-70 F. (18-21 C.). Sjeme se sporo klija. Također se možete razmnožavati prema reznicama ili korijenskom podjeli. Možete kupiti i u vašem lokalnom rasadniku.

Toksičnost

esencijalno ulje Marjoram i Marjoram sigurno su, čak i u velikim dozama, prema navodu Studije na životinjama. Zbog potencijalnog učinka Marjorama na hormone, trebaju ga izbjeći žene koje su trudne.

Iako nisu pronađene poznate nuspojave, prije dodavanja Marjorama razgovarajte sa svojim liječnikom. Ako uzimate lijekove za krv, dijabetes ili krvni tlak, obavezno razgovarajte o upotrebi Marjorama sa svojim liječnikom.

Završne misli

Marjoram je općenito sigurno koristiti u hrani i ljekoviti kratkoročni. Međutim, uvijek provjerite kod svog pružatelja zdravstvene zaštite prije nego što koristite bilo koji novi zdravstveni režim. Mnoge su studije provedene u kulturi i preliminarne su.

Najjači podaci o Marjoramu su za njegovu upotrebu u boli i za podizanje raspoloženja. Marjoram može pomoći mnogim kroničnim stanjima jer ima snažne antioksidacijske učinke i može smanjiti upalu. Također može pomoći u zaštiti organa poput srca i jetre.

Izjava o odricanju odgovornosti: Informacije na ovoj web stranici nije procijenila hrana & amp; Uprava za lijekove ili bilo koje drugo medicinsko tijelo i dijeli se samo u obrazovne svrhe. Dok su postovi zdravih RD -a podržani istraživanjima, vi ste jedinstveni. Stoga morate tražiti skrb od vlastitog dijetetičara ili pružatelja zdravstvene zaštite. Ovaj post nije namijenjen dijagnosticiranju ili liječenju bilo kakvih uvjeta. Posavjetujte se s liječnikom ili liječnikom prije nego što napravite promjene u svom režimu dodataka ili načinu života.

lavanda (lavendula augustifolia) je cvjetna tvornica koja se koristi više od 2000 godina kao esencijalno ulje i koristi se u hrani za liječenje za liječenje Zdravstvene zabrinutosti. Količina dokaza za zdravstvene koristi lavande zapravo je prilično izvanredna kada sve to sastavite. Međutim, mnoge web stranice tvrde da je upotreba esencijalnog ulja lavande naizgled beskrajna. Je li to temeljeno na istraživanju? Istražimo znanstveno dokazanu upotrebu esencijalnog ulja lavande koje danas možemo primijeniti.

U svom nedavnom blogu o lavandi opisao sam njegove povijesne uporabe, smirivanje efekata, praktičnih recepata i aplikacija. Lavanda doista smiruje i može pomoći simptomima anksioznosti.

Sadržaj

Napomena o esencijalnom ulju za istraživanje lavande tretira mnoge vrste boli1. Artritis2. Menstrualna bol i krvarenje3. Kirurška bol4. Lavanda smanjuje radnu bol5. Ulje lavande za migrenu radi li lavanda za bol? 6. Lavanda smanjuje zarazne mikrobe7. Canker Sires8. Shinglescase izvješća Calene Van Noy, RD: 9. Glava lice10. Gubitak kose11. Colic12. Lavanda za rane13. Lavanda i testosteroneusing esencijalna ulja lavande ili suplementarne mjere opreza Umjerenih ulja SAVJET ULJA:

NAPOMENA O ISTRAŽIVANJU LAVENDA

Uistinu sam zadivljena što su znanstvenici postigli, ali i tužno da većina njihovog istraživačkog rada nema stavljen je u opću upotrebu, čak i kad se dokaže sigurnim i učinkovitim.

Ova znanost često nestaje u moru arhiva istraživanja. To je posebno istinito za biljke i namirnice poput lavande.

Možda će potrajati 15 godina za sjajan istraživački projekt koji mijenja život koji bi mogao pomaknuti brojčanik na vaše zdravlje kako bi privukao glavnu pažnju.

Contents